iGender

I am a woman now(2012)

Film over de eerste generatie transseksuelen. Filmmaker Michiel van Erp vraagt enkele van deze pioniers of de keuze destijds hun bestaan veranderde zoals ze hoopten. 'Toen ik opeens naar een jurk in de etalage staarde en me afvroeg hoe hij me zou staan, wist ik: dit gaat nooit over.'Tomboy(2011)

Kinderen spelen voortdurend rollen. Het ene moment zijn ze een elf, dan weer een superheld, of een roofdier. Voor Laure is de verhuizing naar een nieuwe woonplaats het uitgelezen moment om te onderzoeken hoe het is om een jongen te zijn.XXY(2007)

Als de enige geslachten (XX en XY) die wij kennen samenkomen in één persoon betekent dat nog niet dat deze minderheid niet kloppend is. Het bestaat nu eenmaal. De vraag voor Alex, geboren met het XXY chromosoom is of zij zich moet laten opereren om door de maatschappij geaccepteerd te kunnen worden of moet blijven zoals ze is geboren.She's a boy I knew(2007)

Filmmaker Gwen Haworth werd geboren als Steven. Al vanaf zijn vroege jeugd is Steven zich ervan bewust dat hij geen jongen maar een meisje is. Wat volgt zijn openhartige interviews met haar familie en vrienden begeleid door een mix van opgewekte home movies en animaties.Transamerica(2005)

Bree Osbourne heeft alleen nog de handtekening van haar therapeut nodig voor ze definitief vaarwel kan zeggen tegen haar verleden als man, als Stanley. Dan wordt ze gebeld door de zeventienjarige Toby die op zoek is naar Stanley. Zijn vader. Samen beginnen ze een roadtrip.