iGender

Romeos(2010)

Knappe Lukas van 20 verhuist naar de grote stad waar hij de macho Fabio tegen het lijf loopt, die alles lijkt te personificeren wat Lukas wil zijn. De aantrekkingskracht ontwikkelt zich geleidelijk, maar hoeveel willen ze voor hun gevoelens riskeren als Lukas zijn transgender identiteit onthult?La Dany(2009)

La Dany is een aandoenlijke travestiet die op straat optreedt in de Colombiaanse stad Medellin. Berucht vanwege haar overdreven optredens en geliefd bij de armen vanwege haar humor. Maar waar het publiek haar niet ziet is het leven een dagelijkse strijd om te overleven. Omgeven door armoede en geweld probeert Dany van dag tot dag om te overleven zonder gek te worden.Boy's don't cry(1999)

Een klassieker! Teena Brandon is geboren als meisje, maar gaat door het leven als jongen, Brandon. Brandon woont in een ruige uithoek van Amerika, waar hij probeert gelukkig door het leven te gaan en verliefd wordt op Lana. Maar dan wordt haar geheim ontdekt. Een waargebeurd verhaal.I'm just Anneke(2010)

Iedereen denkt dat de twaalfjarige Anneke een jongen is. Bij het begin van de puberteit stort ze zichzelf in een identiteitscrisis: wil ik een jongen of een meisje zijn als ik groot ben? Of iets er tussenin? Ondanks afwijzing door haar vrienden en suïcidale depressie is Anneke vastbesloten trouw te blijven aan zichzelf.Transamerica(2005)

Bree Osbourne heeft alleen nog de handtekening van haar therapeut nodig voor ze definitief vaarwel kan zeggen tegen haar verleden als man, als Stanley. Dan wordt ze gebeld door de zeventienjarige Toby die op zoek is naar Stanley. Zijn vader. Samen beginnen ze een roadtrip.